Skip to content

Laboratoriesjef

Vil du være med på å forme vår historie med dine personlige egenskaper, kompetanse og ambisjoner? Hydro har 35 000 ansatte verden over som utvinner, produserer, former og resirkulerer verdens mest fleksible og bærekraftige metall og leverer et utall nyskapende produkter og løsninger.

Hydro’s metallraffineri på Vigeland i Vennesla er en ledende produsent av High Purity Aluminium. Dette aluminiumet har en svært høy renhetsgrad på 99,99-99,999 prosent, og brukes i elektronikk, LCD-skjermer, datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. Raffineriet ligger vegg-i-vegg med kraftstasjonen Hydro Vigelandfoss som gir produksjonen jevn tilgang til ren, fornybar energi fra vannkraft. Vigeland startet aluminiumproduksjon allerede i 1908, og er dermed det eldste aluminiumsanlegget som fremdeles er i drift i Norge - for tiden med ca. 35 ansatte.

Vi har nå opprettet en stilling som laboratoriesjef, som vil være en viktig bidragsyter i vårt mål om å utvikle enda bedre produkter og analysemetoder.

Dette er en unik mulighet for en erfaren fagperson som trigges av ekstreme analysekrav og ønsker å bidra i en lederrolle tett på produksjonsprosessen for Hydro’s spesialprodukter!

Ansvarsområde

Som laboratoriesjef vil du ha faglig og administrativt ansvar for laboratoriet, som støtter produksjonen med analyser av råmateriale og produkter med høye kvalitetsstandarder. Stillingen kombinerer dermed praktisk analysearbeid med både utviklingsoppgaver og personalansvar for et lite team.

Noen sentrale arbeidsoppgaver:

 • Vedlikeholde og videreutvikle analysemetoder og prosedyrer
 • Sørge for drift og vedlikehold av avanserte analyseinstrumenter
 • Praktisk analysearbeid i tett samarbeid med kollegaer i produksjon og laboratorium
 • Optimalisere arbeidsprosesser og leveranser gjennom utvikling, nye initiativer og kompetanseheving
 • Kontaktperson for og samarbeid med søsterlaboratorium i Tyskland
 • Bidra til Hydros faglige kjerneteam på tvers av lokasjoner
 • Tilrettelegge for gode rutiner og arbeidsfordeling på laboratoriet
 • Budsjett og innkjøp
 • Bidra til godt samarbeid i prosjekter og i ledergruppen

Kvalifikasjoner

Vi ser etter en faglig trygg og foroverlent person, som trigges av utfordringer, kontinuerlige forbedringer og gode løsninger.

Følgende kvalifikasjoner blir vektlagt:

 • Universitetsutdannelse innen kjemi/materialteknologi eller tilsvarende, gjerne Mastergrad
 • Minimum fem års erfaring fra laboratoriearbeid med faglig ansvar for analysemetoder
 • Tidligere ledererfaring er ønskelig
 • Gode resultater fra forbedrings- og utviklingsarbeid innen fagfeltet
 • Kjennskap til relevante kvalitetsstyringssystemer og statistiske metoder
 • Erfaring med måleinstrumenter som Optical Emission Spectrometer, x-ray fluorescence spectrometry og/eller Glow Discharge Mass Spectrometry vil være en stor fordel
 • Evne til å kommunisere godt skriftlig og muntlig på norsk og engelsk, gjerne også tysk

Som person er du systematisk, analytisk og handlekraftig. Du prioriterer godt, og trives i rollen som pådriver i samarbeid med andre. Du kommuniserer klart og tydelig, og er opptatt av å sikre god samhandling og kunnskapsdeling i team.

Hos oss vil du bli del av et lite og godt arbeidsmiljø, preget av høy kompetanse og tett samarbeid på tvers av organisasjonen. Du vil rapportere til fabrikksjefen, og være del av bedriftens ledergruppe.

Tilleggsinformasjon

Helse, miljø og sikkerhet (HMS) er integrert i Hydro’s daglige virke. Det er vårt ansvar å beskytte våre ansattes helse og sikkerhet, og bidra til en bærekraftig utvikling i de nærmiljøene vi opererer. Vi søker derfor ansatte som vil bidra positivt til dette, gjennom sunne og bevisste HMS-holdninger og -handlinger. Ansettelsen fordrer også helsegodkjenning av vår bedriftshelsetjeneste.

Vi ber deg vennligst legge ved alle relevante vitnemål og karakterutskrifter med din søknad. Vi aksepterer kun elektroniske søknader. Søknadsbrev og CV mottas ikke på e-post.

I vår rekrutteringsprosess benytter vi oss av Semac bakgrunnssjekk.

About the position

Apply before
May 05, 2019
Organization
Primary Metal
Schedule type
Full Time
City / Location
Norway / Vennesla
Contract type
Permanent Positions

Contacts

Ole Harald Mykland
Fabrikksjef/adm.dir.
M: +47 905 68 779

Astrid Skogen
HR spesialist, rekruttering
M: +47 980 06 451