Skip to content

Ledare till Forskarfabrikens sommarlab på Hydro i Vetlanda

Sveriges bästa sommarjobb?

Forskarfabriken söker kursledare till Sveriges mest uppfinningsrika sommarskola hos Hydro Extrusion i Vetlanda!

Forskarfabriken arbetar för att fler barn och unga ska bli mer intresserade av naturvetenskap. I Norge har Forskarfabriken arrangerat kurser i naturvetenskap och matematik sedan 2002. Denna sommar kommer Forskarfabriken för första gången till Sverige med en sommarskola hos Hydro Extrusion i Vetlanda. 26 barn blir inbjudna till ett sommarlabb där de får utföra spännande experiment från måndag till fredag. Till den här utmaningen säker vi två duktiga kursledare.

Är du den vi söker?

Jobbet passar perfekt för dig som har ett genuint intresse för naturvetenskap, som älskar att lära ut och trivs tillsammans med barn. Du är engagerad, tycker om att undervisa, är tillmötesgående och sympatisk. Dessutom är du praktiskt lagd och tycker om att vägleda barnen genom spännande experiment. Du är även en ansvarsfull och tydlig ledare som kan vara bestämd när det behövs. Du får gärna vara lärar- eller teknikstudent, kanske arbetar du till vardags som ingenjör eller med fördjupning inom vetenskap.

Forskarfabrikens mål är att barnen utforskar sina sinnen genom att smaka, lukta, känna, se och höra. Samtidigt får de diskutera och tänka högt tillsammans med andra, på detta vis blir det kul att lära. Vi söker dig som:

  • Har fullgjort gymnasieutbildning och gärna påbörjat högre utbildning inom teknik, naturvetenskap och/eller pedagogik.
  • Har en grundläggande förståelse för vetenskap.
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
  • Är komfortabel med att leda en grupp och tala inför publik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med en annan kursledare kommer du att ha det huvudsakliga ansvaret att leda och driva Forskarfabriken, en sommarskola i fem dagar med en barngrupp på ca. 26 barn. Dagarna kommer att bestå av många spännande experiment i en god balans mellan teori och praktik.

Vi erbjuder

…kanske Sveriges mest spännande och unika sommarjobb! Forskarfabriken kommer att ge dig värdefull erfarenhet och praktik i både ledarskap och undervisning. För att du ska vara väl förberedd kommer vi att lära upp dig genom filmer, ett detaljerat vägledningshäfte samt Skype-möten. Du kommer även att få lite extra utrustning för att bli bekant med de mest krävande experimenten. Självklart hjälper vi dig med rådgivning längs vägen.

Praktisk information

Forskarfabriken är en femdagarskurs för barn som pågår under V.33 (12-16 augusti) måndag-fredag mellan kl. 9-15. För att ha tid för förberedelser och att städa undan bör du räkna med att jobba mellan 8-16 varje dag. Utöver detta krävs minst 20 timmar för att sätta dig in i kursupplägget genom att läsa vägledningshäftet, kolla på instruktionsfilmer och testa några av experimenten innan.

Är detta något som intresserar dig?

Skicka din ansökan till hanne@forskarfabriken.se.
Hanne på Forskarfabriken svarar gärna på frågor om tjänsterna.
Vill du veta mer om Forskarfabriken? Besök forskerfabrikken.no.

About the position

Apply before
June 30, 2019
Organization
Extruded Solutions
Schedule type
City / Location
Sweden / Vetlanda
Contract type
Contract

Contacts