Skip to content

Ingeniør - datakommunikasjon

Vil du være med på å forme vår historie med dine personlige egenskaper, kompetanse og ambisjoner? Hydro har 35 000 ansatte verden over som utvinner, produserer, former og resirkulerer verdens mest fleksible og bærekraftige metall og leverer et utall nyskapende produkter og løsninger.

Forretningsområdet Energi har tre hovedoppgaver: Å produsere elektrisk kraft på en effektiv og markeds optimalisert måte; å hjelpe resten av det globale Hydro-systemet med å skaffe kostnadseffektive energiløsninger; og å drive frem nye forretningsmuligheter for Hydro knyttet til energiteknologi.

Hydro har i dag 22 egne vannkraftverk i Norge, med total normalproduksjon på 10 TWh. Disse kraftverkene ligger i områdene Røldal-Suldal, Sogn, Telemark og Vennesla. I tillegg styrer og overvåker vi fem kraftverk for andre, samt at vi er operatør av Tonstad vindpark.

Helse, miljø og sikkerhet er vår viktigste prioritet, og vi har mål om sikker drift, uten skader på personell og miljø. Vi arbeider hardt for en skadefri arbeidsplass og kontinuerlig forbedring av alle våre aktiviteter og prosesser.

Vi søker nå etter Ingeniør innenfor sambands- og kommunikasjonssystemer for data- og talekommunikasjon. Vi har flere ulike systemer som fungerer både i og mellom kraftverk, til dammer og andre installasjoner.

Ansvarsområde

 • Drift, vedlikehold og oppgradering av nettverk og sambandssystemer
  * Talesamband; IP-telefoni, DMR-radio, satellitt-telefoni
  * Utstyr for datainnsamling på værstasjoner (satellitt og GSM)
  * Videoovervåkningssystemer; kamera og adgangskontroll
  * Kommunikasjon til brannsystemer
  * IT/OT systemer
 • Ansvar for dokumentasjon av sambandssystemer
 • Deltaker i Kraftproduksjon sin sambandsgruppe på tvers av lokasjoner
 • Være kontaktperson og kontraktsansvarlig mot eksterne partnere

Kvalifikasjoner

 • Ingeniørutdanning, på bachelornivå innen automasjon/elektronikk
 • Relevant fagbrev (Data elektronikk) i tillegg til høyere utdanning er ønskelig
 • Relevant erfaring kan kompensere for formell høyere utdanning
 • 2-3 års relevant erfaring innen drift av nettverk og IT-infrastruktur

Du er foroverlent, initiativrik og selvgående. I tillegg jobber du strukturert og har en analytisk tilnærming til arbeidsoppgaver. Vi arbeider kontinuerlig for å forbedre og utvikle våre systemer og løsninger, og ønsker at du skal være en motor i dette arbeidet.

En del av arbeidet foregår i til dels utfordrende områder, både på fjellet og i kraftstasjoner som gir fine opplevelser, men også krever at du er i god fysisk form. Vi ser frem til å lære mer om hvem du er, og finne ut om du kan trives sammen med oss.

Tilleggsinformasjon

Helse, miljø og sikkerhet (HMS) er integrert i Hydro’s daglige virke. Det er vårt ansvar å beskytte våre ansattes helse og sikkerhet, og bidra til en bærekraftig utvikling i de nærmiljøene vi opererer. Vi søker derfor ansatte som vil bidra positivt til dette, gjennom sunne og bevisste HMS-holdninger og -handlinger.

Vi ber deg vennligst legge ved alle relevante vitnemål og karakterutskrifter med din søknad. Vi aksepterer kun elektroniske søknader. Søknadsbrev og CV mottas ikke på e-post.

I vår rekrutteringsprosess benytter vi oss av Semac bakgrunnssjekk.

About the position

Apply before
March 03, 2020
Organization
Energy
Schedule type
Full Time
City / Location
Norway / Rjukan
Contract type
Permanent Positions

Contacts

Anita Meisler, leder Prosjekt - og Teknisk støtte
M: +47 478 35 818

Birgitta Sanden, HR Specialist
M: +47 970 31 556