Skip to content
exterior of chelse fc headquarters

Chelsea FC scoort opnieuw met aluminium

april 24, 2019

Voetbalclub Chelsea heeft voor de drie trainingscomplexen op hun campus in het VK gekozen voor aluminium gevelsystemen. Een hattrick!

De systemen werden als eerste toegepast bij de bouw van Chelsea’s geavanceerde trainingscomplex bij Cobham in Surrey voor een open en ruimtelijke gevoel en een opvallende uitstraling. De club koos er vervolgens voor de aluminium systemen ook toe te passen bij het naastgelegen jeugdcomplex, dat in 2009 werd gerealiseerd.

Ondergrondse uitbreiding met deuren van Hydro Technal

Het meest recente project was een ondergrondse uitbreiding van het complex, ontworpen door AFL Architects. De uitbreiding omvat een extra fitnessruimte en ruimtes voor medische verzorging en behandeling, direct naast de bestaande fitnessruimte en aanverwante activiteiten.

Naast de levering van de gevel, omvatte het uitbreidingsproject ook de levering van brede openslaande dubbele deuren van Hydro Technal. Deze zijn in de gordijngevel geplaatst voor toegang tot de fitnessruimte.

We hebben bij meerdere projecten producten van Technal toegepast, onder meer in het oorspronkelijke gebouw van dit trainingscomplex. Zowel onze klant als wij zijn er uitermate tevreden over.
Mede-directeur John Hampton van AFL Architects.

“We streefden naar een uniforme uitstraling van de uitbreiding en het oorspronkelijke complex. We hebben dit weten te realiseren met de gordijngevel die daarnaast ook een hoog thermisch rendement levert. De doorlopende beglazing over de gehele lengte laat voldoende licht door voor de kelderruimte. De gevelsystemen presteren optimaal.”

Related stories