Skip to content

Etter å ha fullført videregående skole og høyere utdanning i Storbritannia tenkte Christine i likhet med de fleste av klassekameratene sine at hun ville arbeide i finanssektoren.

− Jeg tenkte aldri på å jobbe i et industriselskap, men da jeg oppdaget Hydro og så hva de hadde å tilby nyutannede, tenkte jeg at dette er et selskap jeg virkelig ønsker å jobbe for. Aluminiumindustrien var en ny utfordring i forhold til det jeg hadde studert på universitetet.

Hvorfor Hydro?

Men hvorfor ble det akkurat Hydro?

− Jeg er fascinert over at Hydro har eksistert i over 100 år, og at jeg har møtt mennesker som har arbeidet her i 20 eller 30 år. Det ser rett og slett ut til å være et sted der man kan utvikle seg og skape en karriere. Både historien og det internasjonale omfanget var svært viktig for meg. Det gjør at jeg kan møte nye mennesker, se nye kulturer og utvikle meg.

Hva synes hun om arbeidet hun gjør?

Lærer mye

− Jeg jobber med økonomisk modellering, og analyserer nye muligheter for Hydro i forhold til om de er lønnsomme og lar seg gjennomføre. Men jeg snakker med ingeniører, tekniske fagfolk, og også folk fra energi og kraft for å få forståelse for detaljene når det gjelder gjennomførbarhet. Så jeg lærer mye i denne prosessen, det er virkelig god arbeidserfaring.

Christine har en fornuftig holdning til livet og en solid dose energi, noe som har gjort tiden hennes i Oslo til en annerledes, men morsom opplevelse.

− Jeg liker å sykle om sommeren, og lærer hvordan jeg skal gå på ski om vinteren. Dessuten går jeg masse. Det er skikkelig kult at det går an å gå på T-banen og være i skibakken på under en time.

Baksiden av medaljen?

Noen ulemper? − Kanskje er jeg blitt litt for britisk, men jeg tror det eneste som gjør meg irritert her er at folk rett og slett ikke vet hvordan de skal oppføre seg når de står i kø. Jeg liker virkelig ikke å måtte slåss på bussholdeplassen eller i kassakøen.

Der er vi enige med Christine... Har hun noen råd til nyutdannede som søker jobb?

− Hydro er virkelig et godt selskap å jobbe for. Jeg har vært gjennom traineeprogrammet og vet at selv om ting ikke alltid går bra, som i forbindelse med fisjonen (av olje- og gassvirksomheten), så vil de ikke glemme deg. Hydro tok virkelig godt vare på traineene sine i denne prosessen.

Vi liker rådet hennes.

Anbefalt for deg