Skip to content
Wiconas prisvinnende fasadeløsning TEmotion kan gjennom enkle grep redusere energibehovet i eksisterende bygg med mer enn 50 prosent.

Wicona fikk prisen for konseptet TEmotion, en komplett fasademodul med en rekke energisparende elementer – deriblant solavskjerming, ventilasjon, bruk av lys, varmepumper og strømproduksjon fra solceller. Ved å bytte ut vinduene i eksisterende bygg med en TEmotion fasadeløsning kan energibehovet minst halveres.

– Rehablitering av eksisterende bygningsmasse er helt avgjørende i kampen for å redusere verdens energiforbruk og utslipp, sier en fornøyd leder for Hydros byggvirksomhet, Lars Hauk Ringvold. Han legger til at 40 prosent av verdens energiforbruk er relatert til bygg i eksisterende bygningsmasse.

– Ensidig fokus på nybygg er ikke tilstrekkelig. Derfor er det ekstra gledelig at prisen blir vunnet for en rehabiliteringsløsning, sier Ringvold.

I motsetning til ved vanlige rehabiliteringsprosjekter der brukerne av bygget må flytte ut ofte for en lengre periode, gjør TEmotion-konseptet det mulig å rehabilitere kontor for kontor i løpet av noen få dager, maksimalt et par uker. Dermed sparer eierne og brukerne av bygget både tid, penger og energi.

– TEmotion er en prefabrikkert fasadeløsning, slik at det eneste man trenger å gjøre på byggeplassen er å lage et hull i veggen og erstatte eksisterende vindu med en ny og energisparende fasademodul, sier Werner Jager, som leder forsknings- og utviklingsarbeidet i Hydro Building Systems.

Byggmessen BAU varer fra 17. til 22. januar.

Hydros byggvirksomhet er kjent under merkevarene Wicona, Technal og Domal.

Anbefalt for deg