Skip to content

Produkter fra Qatalum, som er det største aluminiumverket som noen gang er bygd i ett trinn, gjør det mulig å betjene nye kunder i Sør-Amerika og tilby støpelegeringer av primærmetall til et økende antall kunder i USA.

− Vi posisjonerer nå Hydro for videre vekst i Nord- og Sør-Amerika, sier Kjetil Ebbesberg, leder for Hydros forretningsområde Metallmarked, som har ansvaret for markedsføring av metall fra Qatalum. 

Nytt metall til Nord-Amerika

Hydro driver to omsmelteverk for aluminium USA – i Henderson i Kentucky og i Commerce nær Dallas i Texas. Ettersom disse anleggene bare produserer pressbolt, har ikke kundene i Nord-Amerika kunnet kjøpe støpelegeringer av primærmetall fra Hydro.

Det økende volumet aluminium som produseres ved Qatalum – et joint venture-selskap som eies 50/50 av Qatar Petroleum og Hydro – vil nå gjøre det mulig å forsyne dette markedet med støpelegeringer av primærmetall. De første leveransene av slike legeringer fra Qatalum ankom USA i juni.

Matt Aboud, markedsdirektør og salgssjef i USA, er leder for innføringen av støpelegeringer av primærmetall på dette markedet, mens Gianni Valsecchi vil bidra med verdifull erfaring fra salg av støpelegeringer til Hydros europeiske kunder.

Inn på det søramerikanske markedet

Valsecchi vil også ha ansvar for å skaffe forsyninger av pressbolt og støpelegeringer av primærmetall fra Qatalum og Hydros aluminiumverk i Kurri Kurri i Australia. − I begynnelsen vil Brasil og Mexico være hovedfokuset, sier Valsecchi.

Lovende markedsutsikter

Kjetil Ebbesberg sier en utvidelse av produktspekteret i Amerika er et logisk neste skritt for Hydro.

− Som leverandør av aluminiumprodukter må vi posisjonere Hydro for de svært lovende vekstutsiktene vi ser i enkelte søramerikanske markeder. Med vårt integrerte, globale system kan vi trekke på nye markedsmuligheter som disse, sier Ebbesberg.

Anbefalt for deg