Skip to content

Rehabiliterte hovedkontor uten å flytte ansatte

Da Hydro pusset opp det 40 år gamle hovedkontoret til selskapets byggvirksomhet i Milano i Italia, måtte ingen av de 50 ansatte flytte ut. Dermed sparte selskapet store kostnader som vanligvis går med til leie av midlertidige kontorlokaler i oppussingsperioden.

– Vi pusset opp bygget kontor for kontor og brukte ikke mer enn et par dager på hvert rom. Dermed kunne de ansatte jobbe uavbrutt som vanlig, og vi slapp å leie et annet kontorlokale midlertidig, sier Ugo Favaretto, som leder kompetensesenteret for prosjekter i Hydros byggvirksomhet i Italia.

Han er veldig fornøyd med at de klarte å unngå en av de store utgiftspostene som gjerne er forbundet med større rehabiliteringsprosjekter.

Oppussingsprosjektet var en komplett "make over" med utskifting av vinduer og ny utvendig isolasjon og kledning, i tillegg til at bygget også ble oppgradert innvendig.

Etter fullført rehabilitering framstår bygget nærmest som nytt.

Sparer energi

Nå ser brukerne av bygget fram til å motta den første strømregningen etter at oppussingen er ferdig. Det nye bygget er nemlig designet for å bruke over 20 prosent mindre energi enn tidligere.

Den viktigste grunnen til at strømregningen blir lavere, er nye aluminiumvinduer med ekstern solskjerming, som sammen med det 14 centimeter tykke laget med ekstra isolasjon har gitt om lag 60 prosent redusert varmetap om vinteren. Samtidig har evnen til å holde varmen ute om sommeren blitt 60 prosent bedre.

Favaretto forklarer at de vil installere solavskjerming med integrerte solceller på et senere tidspunkt. Dette systemet vil ytterligere redusere behovet for kjøling om sommeren, samtidig som det vil produsere solstrøm og på den måten bidra positivt til byggets energibalanse.

Bedre arbeidsforhold

Anna Zanni og Barbara Monzani jobber begge i det nyoppussede hovedkvarterert. De er veldig fornøyd med resultatet.

– Arbeidsforholdene er mye bedre. Nå har vi kontroll over inneklimaet. Samtidig slipper vi trafikkstøyen som plagde oss tidligere, sier Zanni. Hun åpner og lukker kontorvinduet for å demonstrere forskjellen.

Oppussingsprosjektet startet i mai og var ferdig i midten av oktober. Siden den gang har kundene til Hydros byggmerkevarer Wicona og Domal besøkt de nye utstillingslokalene i byggets inngangsparti.

– Nå kan vi bruke vårt nye salgskontor til å vise hvordan vi kan hjelpe kundene med å spare både energi og penger i forbindelse med oppussingsprosjekter. Med god planlegging kan vi også forbedre arbeidsforholdene til dem som bruker bygget, sier Ugo Favaretto.