Skip to content

- Vi er veldig glad for at vi nå kan tilby vindussystemer for passivhus til et enda større markedet, sier leder for Hydros byggvirksomhet, Lars Hauk Ringvold.

Han legger til at Wicona også tidligere har kunnet tilby vindussystemer som tilfredsstiller passivhus-standard, men da som spesialutviklede prosjektløsninger, og ikke som standard hyllevare.

- Løsninger for energinøytrale bygg vil fremdeles være spesialutviklede prosjektløsninger i noe tid fremover, men vi ser frem til dagen hvor vi kan lansere slike løsninger som standard hyllevare også, sier Ringvold.

Det nye vindussystemet, Wicline evo, har en varmeisolerende evne (Uf-verdi) på 1,2. I kombinasjon med markedets mest energieffektive vindusglass, som idag har en varmeisolerende evne på om lag 0,5 (Ug-verdi), vil man få vinduer med en U-verdi på under 0,8, som er kravet til vinduer i passivhus.

Det nye vindussystemet skiller seg også fra tidligere løsninger ved at det er mye enklere å sette sammen, slik at sammenstillingen av vinduskarmer og vindusrammer blir både raskere og mer pålitelig.

Dermed sparer metallbyggerne, som er Wiconas kunder, tid og penger.

Anbefalt for deg