Skip to content

Nordmenn er verdensmestre i å pante, og nær en halv milliard øl- og brusbokser samles inn og gjenvinnes i år. Nå har panteselskapet Norsk Resirk inngått avtale med Hydro om gjenvinning av boksene ved Hydros resirkuleringsanlegg i Holmestrand. I dag gjøres dette hos et selskap i Frankrike. Avtalen innebærer langt kortere og mer miljøvennlig reisevei for mer enn 6.200 tonn aluminium hvert år.

– Vi er glade for at Hydro vil gjenvinne for oss. Det betyr at vårt pantesystem blir enda mer miljøvennlig, sier Kjell Olav Maldum, administrerende direktør i Norsk Resirk AS.

Selskapet kunngjorde før sommeren at det skal bygges gjenvinningsanlegg for plastflasker på Heia ved Fetsund, og den nye avtalen betyr at alle bokser og flasker med pantemerke snart får nytt liv ved anlegg i Norge.

Hydro er en verdensledende aluminiumprodusent som satser på resirkulering. Årlig resirkulerer Hydro 60.000 tonn aluminium i Holmestrand. Metallet har tidligere vært brukt i alt fra bildeler til trykkplater i avisproduksjon, og nå også drikkebokser.

– Aluminium kan resirkuleres i det uendelige. For å resirkulere aluminium trenger vi bare fem prosent av den energien som er nødvendig for å fremstille aluminium første gang. Når drikkeboksene nå får kortere reisevei og gjenvinnes i den norske gjenvinningsindustrien, er dette en seier for Norge og for miljøet, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Resirk og Hydro vil samarbeide for å øke innsamlingen av aluminium ytterligere og finne mest mulig miljøvennlige transportløsninger.

Av all aluminium som har vært produsert siden 1886, er så mye som 75 prosent fortsatt i bruk. Aluminium som er produsert i Norge, har verdens laveste karbonfotavtrykk, fordi metallet er lagd med fornybar vannkraft og fordi Hydro er verdensledende på aluminiumteknologi, heter det i en felles melding fra Norsk Resirk og Hydro.

  • Kontakter
    Halvor Molland, informasjonsdirektør i Hydro
    Mobil: +47 92 97 97 97
    E-post: halvor.molland@hydro.com

    Randi Varberg, informasjonsdirektør i Norsk Resirk
    Mobil: +47 91 35 47 73
    E-post: randi@resirk.no

Anbefalt for deg