Skip to content

Hydro var blant selskapene som klatret flest plasser i kategorien for teknologibedrifter i 2015. Sammenlignet med fjoråret klatret Hydro opp 16 plasser hos ingeniører, og 9 hos økonomer. «Årets klatrer» omfatter selskaper som har klatret 10 plasser eller flere fra fjoråret på Topp 30-listen.

Undersøkelsen Universum gjennomfører hvert år viser hvordan yrkesaktive oppfatter bedrifter, og hva de assosierer med bedriftene. Totalt har omtrent 8300 profesjonelle arbeidstakere besvart undersøkelsen for 2015, derav 1700 ingeniører. De som har svart på undersøkelsen har i snitt seks til syv års arbeidserfaring.

Karamjit Singh, Head of People Resourcing, er storfornøyd med at flere får øynene opp for Hydro og har lyst til å jobbe i selskapet.

- Dette er veldig gledelige resultater som forteller oss at etter noen år med nedgang opplever potensielle arbeidstakere oss nå som en attraktiv og spennende arbeidsplass.

- Når vi spør våre medarbeidere hva de synes om å jobbe i Hydro, trekker de blant annet frem det gode og varme arbeidsmiljøet, muligheter for utfordrende oppgaver og faglig utvikling, samt vårt fokus på teknologi, innovasjon og potensialet i å være en del av løsningen på klimautfordringene. Disse tilbakemeldingene fra egne ansatte har vi vært bevisste på å kommunisere til omverdenen, slik at flere får øynene opp for at Hydro er en spennende industribedrift, med mange muligheter.

Karamjit tror det er flere årsaker til de gode resultatene.

- Jeg tror de gode resultatene skyldes flere forhold. Våre medarbeidere forteller omverdenen aktivt om hvordan det er å arbeide her, hvordan vi tar imot, behandler og følger opp alle ansatte som blir tilsatt  slik at de får en god opplevelse av hvordan det er å arbeide i Hydro. Dette gjelder enten det er sommervikarer, lærlinger, internship-studenter, nye medarbeidere eller de som er innleid for en kortere periode.

Han legger også til at utviklingen i andre bransjer også spiller inn.

- Eksterne markedsforhold – hvor oljebransjen, som alltid har vært på topp, nå faller i interesse - er med på å øke interessen for bærekraftig fastlandsindustri, som vårt selskap representerer, avslutter han.

Anbefalt for deg