Skip to content

– Jeg er beæret over å bli valgt til styreleder for European Aluminium, sier Ebbesberg, som er leder for Hydros forretningsområde Valsede Produkter. – Bransjen vår står overfor flere utfordringer i Europa, særlig når det gjelder handel og energi.

– Disse utfordringene gir imidlertid også muligheter for den europeiske aluminiumindustrien. Vi har allerede begynt å ta tak i disse mulighetene ved å lansere tiltak som "Initiatives for Change: the Sustainability Roadmap to 2025" og "Innovation Hub". Jeg ser fram til å samarbeide med medlemmene våre for å nå de ambisiøse målene vi har satt oss gjennom disse tiltakene.

Ebbesberg har vært nestleder i styret i European Aluminium siden 2015. Roberta Niboli, konsernsjef for det italienske selskapet Raffmetal, er utnevnt til styrets nestleder for perioden 2017-2018. Utnevnelsene fant sted på organisasjonens generalforsamling den 26. oktober i Antwerpen i Belgia.

Generaldirektør Gerd Götz i European Aluminium sier: – Begge er svært kunnskapsrike og motiverte ledere i den europeiske aluminiumsektoren, og opptatt av aluminiumindustriens framtid.

Ebbesberg er medlem av konsernledelsen i Hydro, og har jobbet for selskapet siden 1996, blant annet som CFO for Metallprodukter, leder for enheten Støpelegeringer og konserndirektør for Metallmarked.

Anbefalt for deg