Skip to content

Hydros bildelfabrikk i Holland i Michigan fikk prisen for fremragende og nyvinnende arbeid med å designe aluminiumstøtfangeren til Toyotas nye Venza-modell.

Direktør Brian Ehler ved Holland-anlegget ble overrakt prisen av Toyotas direktør og tidligere konsersjef Katsuaki Watanabe under en seremoni i Toyota City i Japan nylig.

– Hydro ønsker å komme nærmere kundene gjennom innovasjon. Og prosessen med Toyota har vært et eksempel til etterfølgelse, sier Ehler.

Innovativt og kostnadsbesparende

Hydros innovative støtfangersystem bygger på en svanehalsform som eliminerer behovet for kræsjbokser og festebeslag. Resultatet er en forenklet støtfangerløsning som både gir kostnadsreduksjoner og bedre ytelse enn konvensjonelle støtfangersystemer.

I framstillingen av støtfangerne benytter Hydro 7000-serien av aluminiumlegeringer for å oppnå høy komponentstyrke uten økt vekt.

Toyota hadde aldri tidligere anvendt en slik applikasjon, og faktisk var det verdenspremiere for serieproduksjon av industriens første støtfanger i svanehalsdesign med basis i legeringer i 7xxx-serien.

Suksesshistorie

Toyota-priser tildelt Hydro siden 2003

2003: "Quality" (Raufoss)
2004: "Quality" (Holland)
2004: "Cost Management" (Raufoss)
2005: "Regional Contribution" (Raufoss)
2007: "Quality Performance" (Holland)
2008: "Value Improvement" (Holland)
2008: "Quality Performance" (Holland)
2008: "Global Technology & Development" (Holland)

Hydro startet leveranser av støtfangerskinner i aluminium til Toyota i 2003 fra sine anlegg på Raufoss i Norge og i Holland i Michigan i USA.

Hydro har lenge også levert aluminiumrør til det Japan-baserte selskapet Denso og mottok utmerkelser for dette arbeidet i 2007 og 2008. Denso er datterselskap av Toyota og en betydelig leverandør av klimaanlegg til bilmodeller fra Toyota og Honda.

Hydro er en globalt ledende leverandør av støtfangerskinner i ekstrudert aluminium og leverer komponenter til de fleste av verdens store produsenter av personbiler.

Anbefalt for deg