Skip to content

SEMAS sa direktoratet formelt vil notifisere selskapet tirsdag 27. februar.

I det opprinnelige vedtaket fra fredag ​​23. februar, beordret SEMAS Alunorte å redusere vannstanden i DRS1-deponiet etter ekstreme mengder regn 16.-17 februar, som førte til regional oversvømmelse.

-Vi har tatt betydelige grep for å møte fristen for Alunorte, og vi vil fortsette med full styrke for å sikre at vi møter forventninger og krav, sier Hydros administrerende direktør Svein Richard Brandtzæg. - Vi vil fortsette vår dialog med lokale myndigheter for å sikre at vi tar alle nødvendige tiltak for å sikre trygg og forsvarlig drift – med respekt for mennesker, miljøet og de lokale samfunnene vi er en del av, sier Brandtzæg.

Selv om det er for tidlig anslå størrelsen og virkningen av det varslede vedtaket, kan det få betydelige driftsmessige og finansielle konsekvenser.

Tiltakene som er implementert ved Alunorte for å overholde SEMAS’ vedtak har ført til kontinuerlig forbedring i gjennomsnittlig fribord ved DRS1 – avstanden mellom toppen av deponiet og vannet.

Vedtaket fra SEMAS ble varslet etter at den Brasilianske miljøministeren José Sarney Filho uttrykte lignende bekymringer under en pressekonferanse mandag kveld, lokal brasiliansk tid, hvor han ba det brasilianske instituttet for miljø og naturressurser (IBAMA) å gjennomføre alle nødvendige tiltak for å imøtekomme bekymringer om mulig vannforurensning i lokalområdet, inkludert bøter eller mulig suspensjon av aktiviteter ved Alunorte.

SEMAS sa også at de ville introdusere daglige bøter på rundt BRL 1 million fram til Alunorte nådde et fribord på minimum 1 meter ved DRS1.

Hydro eier 92,1 prosent av aluminaraffineriet Alunorte og 100 prosent i bauksittgruven Paragominas. 

Anbefalt for deg